d4u-almere.jouwweb.nl

13-03-14 Flashmobje Liliane Fonds 

Donderdag 13 maart 2014: ACTIEDAG van/voor het LILIANE FONDS!

Deze actiedag hield in dat basisscholen zich konden aanmelden bij het Liliane Fonds om mee te doen en het meedoen bestond uit 1 minuut lawaai maken. Voor elke school die meedeed kan het LF in ontwikkelingslanden 1 gehandicapt kind naar school laten gaan. Er deden meer dan 600 scholen mee. 

Maar... ondanks dat de actie door basisscholen gedaan kon worden, vonden wij dat ook wíj mee moesten doen. Wij vinden dat het voor (gehandicapte) kinderen in ontwikkelingslanden net zo normaal zou moeten zijn om naar school te gaan als dat het hier in Nederland is. Omdat wij les geven aan kinderen, konden wij ons ook aanmelden bij het LF en telt onze dansschool ook mee. Het is heerlijk te weten dat we hiermee een (gehandicapt) kind een kans kunnen bieden!

De actie bestond dus uit 1 minuut lawaai maken. Dat vonden we echter te weinig. Daarom hebben we de actiedag van het LF in Almere afgesloten met een flashmobje. Dit dankzij de medewerking van de Nieuwe Bibliotheek die ons de ruimte en geluidsapparatuur ter beschikking stelde!

Het werd helaas wel een mobJE omdat de drie middelbare scholen die ook met ons mee zouden doen, het uiteindelijk alle drie lieten afweten. Daarnaast zaten we met onze eigen leerlingen die niet allemaal erbij aanwezig konden zijn. Gelukkig hebben we met degenen die WEL aanwezig konden zijn, een gezellig mobJE neer kunnen zetten.

MET DANK AAN: VERA, BIANCA EN ALBERT VAN DE NIEUWE BIBLIOTHEEK (+ EEN HEER WAARVAN WE DE NAAM NIET WETEN) en natuurlijk aan alle deelnemers!!!

 

Helaas hebben we geen filmpje van het flashmobje, maar gelukkig wel wat foto's, zie hieronder!

 We mochten ook een statafel gebruiken om daar foldermateriaal van zowel het Liliane Fonds als van onszelf te plaatsen. Ook mochten we flyers en brochures uitdelen. De brochures van het Liliane Fonds hebben we op 3 na allemaal kunnen uitdelen.

Voorafgaande aan de flashmob nog even de plaatsbepalingen e.d. doorgenomen:

  

  

en Dylan steekt nog even een hart onder de riem bij Jennifer omdat het allemaal heus goed zal gaan... En dat ging het gelukkig ook... Knipogen

De flashmob: (enkele leerlingen startten vanaf boven/de trap en enkele leerlingen startten vanaf buiten)

 

De flashmob werd gestart met lawaai maken voor het Liliane Fonds en bij de start van de muziek begon Judith als eerste met het dansen van de flashmob, waarna alle anderen volgden.

  

   

  

  

  

  

 

  

En natuurlijk hebben we ook nog even geposeerd voor het Liliane Fonds!

Nogmaals onze dank aan iedereen en dames + heren van D4U: jullie hebben het SUPER gedaan!