d4u-almere.jouwweb.nl

Workshop Helen Parkhurst, Kick-off project Food-for-Fun, 29-01-14

Woensdag 29 januari vond de kick-off plaats van het bijna jaarlijks plaatsvindende project FOOD FOR FUN bij Helen Parkhurst.

En... D4U had de eer om deze kick-off te verzorgen door middel van een workshop en een kleine demo! Dit voor alle acht brugklassen, ongeveer 200/240 leerlingen.

Het project is jaren geleden opgezet door een aantal leerkrachten en de kantinebeheerder. De school wil met dit project leerlingen bewust leren kiezen voor een gezonde leefstijl. Het project duurt zes weken. Wekelijks zijn er in de aula battles waarbij klassen de strijd met elkaar aangaan voor het winnen van de hoofdprijs. Die is dit jaar wel heel erg leuk. De winnende klas gaat op de stadsboerderij met de hele klas koken met producten van de boerderij. Zes weken lang wordt er op Teletop wekelijks een nieuwe leerlijn geplaatst waarmee ook punten te verdienen vallen.
Maar deze dag dus de kick-off! Het was jammer dat het geluid ons meermalen in de steek liet waardoor het rommelig werd, maar al met al vonden veel kinderen de workshop geweldig leuk en deden enthousiast mee.
Na de aankondiging door Jolanda werd direct gestart met de workshop omdat het té onrustig was (vanwege het geluid was Jennifer ook haast niet te horen door haar microfoontje) om te starten met een demo. Maar dat kwam de leerlingen goed uit want ze stonden te popelen om wat te gaan doen Knipogen

  

 

 

  

 

 

  

Na de pauze deden we de demo

  


Na de demo weer gezellig door met de workshop. (Ook van bovenaf werd gekeken èn meegedaan.)

  

Aan het einde van de workshop konden de leerlingen die dat wilden op het podium laten zien wat ze hadden geleerd!

 

 

  En toen was het helaas al afgelopen... 

Met dank aan de HP-leerlingen en iedereen die bij de organisatie van deze kick-off betrokken was, hopen we dat iedereen een leuk uurtje heeft gehad!